Matt Damon meest 'winstgevende' filmster

Wanneer de grote Amerikaanse filmstudio's Matt Damon inhuren, betekent dat tegenwoordig nog maar één ding: kassa kassa. De acteur heeft met zijn laatste filmprojecten het meeste geld in het laatje van de grote filmstudio's gebracht. Dat meldt de Britse omroep BBC dinsdag.

(belga) De "Bourne Supremacy"-ster is anno 2007 tweemaal zoveel waard als Tom Cruise en Tom Hanks, door 29 dollar winst te maken voor elke dollar die hij verdient, zo schrijft het toonaangevende zakenblad Forbes.

Matt Damons bijdrage in de eerste twee "Bourne"-films heeft 850 miljoen dollar opgebracht. Daarmee halen de films de top drie in de Amerikaanse box-office.

De voormalige "Friends"-actrice Jennifer Aniston is met een vijfde positie de hoogstgeplaatste actrice op de Forbes-lijst. Ex-man Brad Pitt neemt een tweede plaats in op de lijst met 24 dollar winst voor elke dollar die hij zelf ontvangt voor zijn prestaties. Vince Vaughn en de "Pirates of the Caribbean"-ster Johnny Depp delen de derde plaats.

Tom Hanks, Tom Cruise en Will Smith genereerden 10 tot 12 dollar winst voor elke dollar die ze in hun eigen zakken staken. Oscarwinnaar Russel Crowe bevindt zich onderaan de lijst van 21 acteurs, wat grotendeels te wijten is aan het magere succes met zijn recente filmprojecten, waaronder "A Good Year".

Andere vrouwelijke filmsterren die een top tien-positie innemen, zijn de Academy Award-winnaressen Angelina Jolie en Renee Zellweger.

De komieken van het witte doek Adam Sandler, Will Ferrell en Jim Carrey doen het niet zo goed in de waarde-lijst. "De Amerikaanse komische films vertalen zich niet in het enorme succes dat actieprenten in het buitenland wel halen", zo verklaart Forbes.

De inkomsten van de drie laatste films van elke acteur werden in rekening gebracht om hun "waarde" te bepalen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud