Advertentie
Advertentie

Miljoenen jaren oude fossielen onder de hamer op eBay

DropSpot Veilingservices uit Turnhout biedt twee zeer zeldzame fossielen van Ichthyosaurussen aan op de veilingsite eBay. Wereldwijd werden er van de diertjes slechts een honderdtal specimen gevonden.

(belga) Het aanbod van Dropspot betreft levensgrote fossielen van de uitgestorven zeereptielen of vishagedissen uit de orde Ichthosauria. Qua uiterlijke kenmerken zijn de diertjes te vergelijken met de hedendaagse dolfijn. Met een ouderdom tussen 215 en 190 miljoen jaar zijn het de oudste fossielen in de veilinggeschiedenis van eBay die voor de hamer gaan, aldus Dropsot.

De skeletten zijn voorzien van een echtheidscertificaat, opgesteld door Dr. Bultynck, professor in Historische Geologie aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL). Het skeletmateriaal werd op leisteen gestabiliseerd en gefixeerd in een houten kader.

Dropspot is gespecialiseerd in het online verkopen van goederen van particulieren, handelaren en KMO's op verschillende internet veilingplatforms, waaronder eBay.be.

Tot maandagavond 12 maart kan er op de fossielen geboden worden. Respectievelijk aan een startbod van 1.500 en 2.500 euro. Het speciale aanbod werd uitvoering voorzien van fotomateriaal.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud