Minder dan helft is tevreden over seksleven

Het is droevig gesteld met ons seksleven. Onze jachtige levensstijl vormt daarbij de grootste spelbreker. Amper 44 pct is tevreden met zijn seksleven. Dat blijkt uit een grootschalige seksenquête van condoomproducent Durex.

(tijd) In de Sexual Wellbeing Global Survey peilde Durex bij 26.000 mensen in 26 landen -België staat niet in de lijst- naar hun seksleven. Uit de enquête blijkt dat het seksleven van de ondervraagden op een laag pitje staat. Grote boosdoener is onze moderne levensstijl. Vier op de tien noemen stress en vermoeidheid een spelbreker in bed.

Voorts blijkt dat de "zachte en tedere zijde" van seks terrein wint. Mensen hebben meer nood aan knuffels, liefde, romantiek en 'quality time' met de partner dan aan one-night stands. Anderzijds zien de ondervraagden "experimenteren" als de ideale manier om hun seksleven uit het slop te halen.

Gemiddeld hebben mensen 103 keer seks per jaar. De Grieken spannen met 164 keer de kroon, de Japanners hebben met 48 keer per jaar de laagste frequentie. Een vrijpartij duurt gemiddeld 18 minuten.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect