Minister Van Grembergen lanceert CultuurNet Vlaanderen

(tijdnet/belga) - De Vlaamse minister van Cultuur, Paul Van Grembergen, heeft maandag CultuurNet Vlaanderen voorgesteld. CultuurNet Vlaanderen is de nieuwe naam voor het Vlaams Centrum voor Cultuurcommunicatie (VCCC) dat in juni 2001 werd opgericht.

CultuurNet Vlaanderen, tot voor kort Vlaams Centrum voor Cultuurcommunicatie en operationeel sinds januari 2002, focust als cultureel relatiebureau tegelijk op het publiek en het cultuuraanbod. 'CultuurNet Vlaanderen zal op diverse manieren bemiddelen tussen cultuur en publiek. Rechtstreeks met eigen initiatieven, maar vooral ook onrechtstreeks door advies, begeleiding en ondersteuning te bieden aan culturele actoren en lokale besturen bij hun eigen zoektocht naar een betere bemiddeling tussen het aanbod en het daarvoor beoogde publiek', zei minister Van Grembergen op de voorstelling van de vzw gegroeid uit een initiatief van zijn voorganger Bert Anciaux.

CultuurNet Vlaanderen ambieert tevens de opbouw van een kenniscentrum voor cultuurcommunicatie en publieksbemiddeling. Om dat doel te bereiken plant Toon Berckmoes, de directeur van CultuurNet Vlaanderen, in het voorjaar van 2003 de lancering van een kenniswebsite. Maandag lanceerde Berckmoes cultuurnet.be waarop de organisatie en de werking van de vzw wordt voorgesteld.

In mei 2004 hoopt CultuurNet Vlaanderen zijn cultuurwijzer op het internet te lanceren. Het moet het digitale loket bij uitstek worden waar ieder alle mogelijke informatie vindt over cultuur in Vlaanderen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud