Advertentie
Advertentie

Monumentengids Vlaanderen wijst weg naar onroerend erfgoed

Erfgoed Vlaanderen en het Davidsfonds brengen de Monumentengids Vlaanderen op de markt, een naslagwerk van honderden monumenten in Vlaanderen.

(Belga) Erfgoed Vlaanderen en het Davidsfonds brengen de Monumentengids Vlaanderen op de markt, een naslagwerk van honderden monumenten in Vlaanderen.

Vlaanderen telt zo'n zesduizend beschermde monumenten. In de Monumentengids staan daarvan 355 opgesomd: niet alleen de klassieke en toeristische toppers (begijnhoven en belforten), ook speciale stukjes erfgoed die de wandelaar langs Vlaamse wegen of in de stad tegenkomt, zoals kapellen, kastelen, hoeves, forten, molens, omwallingen, kloosters en dies meer.

De gids wil ook een praktisch hulpmiddel zijn en belicht die monumenten en sites die geregeld opengesteld zijn voor het publiek. Bovendien hielden de uitgevers bij de selectie van de monumenten rekening met de geografische en typologische spreiding. De Museumgids focust op pareltjes in steden, dorpen en op het platteland. De historische en bouwkundige wetenswaardigheden bij de monumenten worden aangevuld met praktische informatie, zoals adres, prijzen, openingsuren, rondleidingen en toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud