Advertentie

Nederlandse Antillen erkennen Papiamentu als officiële taal

De volksvertegenwoordiging van de Nederlandse Antillen heeft dinsdag het Papiamentu erkend. Hierdoor is Papiamentu, naast Nederlands en Engels, een officiële taal op de Nederlandse Antillen.

(anp) De Staten namen dinsdag, tien jaar na de indiening van het eerste wetsvoorstel, de Landsverordening Officiële Talen aan. Papiamentu wordt op de meeste scholen al lang als officiële taal onderwezen, maar was niet officieel erkend. Papiamentu is een taal die is ontstaan uit Afrikaanse dialecten, Spaans, Portugees, Engels en Nederlands en wordt door de bevolking op Curaçao, Bonaire en Aruba gesproken.

De Antilliaanse onderwijsminister Omayra Leeflang was dolenthousiast over het besluit. Zij deelde dinsdag aan alle Statenleden het eerste officiële Papiamentstalig document, geschreven in 1933, uit en de Papiamentstalige vertaling van Het Achterhuis van Anne Frank.

Tegelijk met de erkenning heeft parlementslid Eunice Eisden aangedrongen op een Papiamentu-test voor alle mensen die zich op de Antillen willen vestigen, zo meldt de Antilliaanse krant Amigoe. Dit doet de politicus als reactie op de nieuwe regeling in Nederland waarbij aanvragers van een Nederlands paspoort Nederlands moeten kunnen spreken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud