Negen op tien secretaresses voelt zich gewaardeerd in job

Zowat 91 pct van de secretaresses en management assistants voelt zich gewaardeerd in de taken die ze uitvoeren. Ongeveer 82 pct vindt dat de secretaressedag of management assistant day, die dit jaar op 19 april valt, moet blijven bestaan. Dat blijkt uit een enquête omtrent Management Assistance Day door het platform Assistantclub.

(belga) Zowat 65 pct van de 600 ondervraagden kreeg vorig jaar op secretaressedag een cadeau van zijn/haar manager. Ongeveer 77 pct vindt het ook belangrijk om op die dag een attentie te ontvangen.

Daarnaast wordt 55 pct van de secretaresses op een ander moment in het jaar door de manager in de bloemetjes gezet. Onder de voornaamste taken van de ondervraagden behoort de organisatie van vergaderingen, seminaries en evenementen (74 pct), reservatie van reizen (67 pct), beheer van de agenda's (63 pct) en de opvang van interne en externe telefoontjes (62 pct). Ondersteuning van stafmedewerkers en het adviseren van de manager behoort met 55 pct en 25 pct minder tot het takenpakket.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud