New York Times schrapt 250 banen en wordt kleiner

The New York Times, de op twee na grootste krant van de Verenigde Staten, schrapt 250 banen en brengt vanaf 2008 de krant uit op een kleiner formaat. Op die manier wil de uitgever 42 miljoen dollar (33,5 miljoen euro) per jaar besparen.

(belga) Eerder verkleinden dagbladen als The Washington Post en The Los Angeles Times hun formaat al om te besparen op de drukkosten. Ook in België verschijnen de meeste kranten intussen op een tabloidformaat. Vanaf het tweede kwartaal van 2008 is The New York Times 122 centimeter breed in plaats van 137 centimeter. De krant krijgt gelijktijdig een nieuwe opmaak.

Als gevolg van de kostenbesparing wordt de oude drukkerij in New Jersey gesloten en verliezen 250 mensen hun baan. De kosten van de herstructurering worden geschat op 150 miljoen dollar (120 miljoen euro), maar daar staat een jaarlijkse besparing van 42 miljoen dollar (33,5 miljoen euro) tegenover.

Om het kleinere formaat te compenseren zal de krant meer pagina's tellen, maar toch blijft er vijf procent minder plaats over voor nieuwsartikels.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud