Advertentie

Nieuw jazz- en soulfestival in Antwerpen

Op 12 mei zal de allereerste editie van 'Antwerp Harbour Jazz& Soul', een festival met jazz, soul en aanverwante stijlen, over de Scheldestad weerklinken.

(belga) Gitarist Eric Melaerts is peter van het gloednieuwe festival, dat overdag in de grote Waagnatieloods langs de Schelde plaatsvindt.

Antwerp Harbour Jazz & Soul onderscheidt zich naar eigen zeggen van andere festivals door resoluut voor 'swingend' te kiezen. Vooral in de keuze van artiesten richt het festival zich op 'spetterende acts'.

Op het programma staan onder meer soulrevelatie Nate James, een van de meest gevraagde soulartiesten ter wereld dankzij hits zoals 'The Message', 'Justify me' en 'Universal'. Ook Incognito, de twaalfkoppige Londense funkgroep die het afgelopen decennium de Engelse funk & soul regeerde, zal de revue passeren. Een andere grote naam op de affiche is de herrezen Matt Bianco. De band werd populair met hits als 'Whose Side Are You On', 'Don't Blame It On The Girl' en 'Get Out Of Your Lazy Bed', mede dankzij de jazzy vocals van de Poolse vocaliste Basia Trzetrzelewska.

Van de fusionband van Robben Ford, gewezen gitarist van Miles Davis, mag een spetterende mix tussen jazz- en bluesgitaar verwacht worden. De Maraca & Latin Jazz Band zorgt dan weer voor opzwepende en beklijvende Cubaanse ritmes in de stijl van bands zoals Los Van Van, Afro Cuban All Stars en The Buena Vista Social Club. Meer details vindt u op www.antwerpjazz.be .

Tickets zijn te verkrijgen via www.sherpa.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud