Advertentie

Nieuwe amateurfilm toont laatste levensmomenten John F. Kennedy

Bijna een halve eeuw na de moord op John F. Kennedy zijn op een nu pas opgedoken amateurfilm de laatste levensmomenten van de vermoorde Amerikaanse president te zien.

(dpa) De 40 seconden lange opname toont Kennedy aan de zijde van de First Lady op de achterbank van de limousine, enkele minuten vooraleer hij op 22 november 1963 in het Texaanse Dallas werd doodgeschoten, zo heeft het "Sixth Floor"-Museum in Dallas in dinsdag meegedeeld. Op diens website is de film te zien.

De acht mm kleurenfilm werd door amateurfilmer George Jefferies en de zoon van zijn zwager Wayne Graham na 43 jaar aan het museum overgedragen. "Het zijn de beste opnames die ik ooit van Jacqueline Kennedy heb gezien", zei curator Gary Mack.

Na een bewerking staat de film nu in een betere kwaliteit ter beschikking voor toekomstige documentatie.

Het Sixth-Floor-Museum aan de Dealey Plaza wijdt zich sinds zijn opening in 1989 aan het leven van de vermoorde president alsmede aan de tragische gebeurtenisssen in november 1963. Museumdirectrice Nicola Longford heeft de bevolking opgeroepen mogelijke verdere opnames niet weg te gooien maar aan het museum te geven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud