Nu te reserveren: 'Das Rheingold' in de Vlaamse Opera

Vanaf 15 mei kunt u bij de Vlaamse Opera tickets bestellen voor 'Das Rheingold', een hoogtechnologische interpretatie van de negentiende-eeuwse opera van Richard Wagner, die op 13 juni in première gaat. De regie is in handen van Ivo van Hove. Rheingold is het eerste deel - De Vooravond - van de tetralogie die samen Der Ring des Nibelungen vormt. De andere drie opera's - die de Eerste, Tweede en Derde Dag vormen - zijn aanzienlijk langer. Rheingold is een inleiding en van de vier is het ook de meest conventionele opera.

Er wordt op een rechtstreekse manier een lineair verlopend verhaal verteld. In Rheingold is nog geen plaats voor mensen, maar uitsluitend voor mythische wezens: goden en godinnen, reuzen en dwergen. Rheingold legt de loper uit voor de overige Ring-opera's: Die Walküre, Siegfried en Götterdämmerung, waarin Wagner op een zoektocht gaat naar de betekenis van politieke idealen, de maakbaarheid van de wereld en de zin van het leven en de kunst.

'Das Rheingold' dateert van het midden van de negentiende eeuw, maar het is de ambitie van Ivo van Hove om een interpretatie te maken van nu, over mensen van nu en met middelen van nu. De goden en de mensen in deze opvoering leven in een Global Village. Via hoogtechnolgische en hypermoderne communicatiemiddelen kunnen zij, net als wij, vanaf elke plek communiceren met de hele wereld. Tot aan de première is het creatieproces van 'Das Rheingold' te volgen op www.ringvlaamseopera.be .

Tien opvoeringen in de Vlaamse Opera in Gent, van dinsdag 13 juni tot zondag 9 juli. Reservaties: 070-22.02.02. Inlichtingen: www.vlaamseopera.be .

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud