Oliver Stone gaat film maken over George W. Bush

©REUTERS

De Amerikaanse cineast Oliver Stone gaat een film maken over het leven van president George W. Bush. Dat meldde de entertainmentkrant Variety zondag.

(afp) - Oliver Stone staat bekend om zijn linkse opvattingen. "Mensen hebben clichés gemaakt van mijn politieke ideeën, maar dat is oppervlakkig. Ik ben een dramaturg die zich in mensen interesseert en ik heb sympathie voor Bush als mens, net als ik sympathie heb voor (Fidel) Castro, (Richard) Nixon, Jim Morrison, Jim Garrison (de openbaar aanklager in "JFK") en Alexander de Grote", aldus Stone, verwijzend naar zijn eerdere films.

"Ik wil een eerlijk en waarachtig portret schetsen van deze man. Hoe is Bush erin geslaagd het van alcoholist tot de machtigste man ter wereld te schoppen? (...) De film zal verrassingen opleveren voor de aanhangers én de tegenstanders van Bush", aldus Stone.

Oliver Stone (61) heeft meerdere films op zijn naam staan die te maken hebben met sleutelmomenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten: de Vietnamoorlog ("Platoon"), de moord op John F. Kennedy ("JFK"), het aftreden van Richard Nixon ("Nixon"), de woelige jaren 60 ("The Doors") en de aanslagen van 11 september ("World Trade Center").

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud