Olivier Rochus naar derde ronde, Xavier Malisse out

Olivier Rochus (ATP-30) heeft zich zondag voor de derde ronde van het US Open geplaatst. Xavier Malisse (ATP 33) echter heeft zich niet kunnen plaatsen voor de vierde ronde

(belga) Olivier Rochus (ATP-30) heeft zich zondag voor de derde ronde van het US Open geplaatst. Onze 25-jarige landgenoot, het 26e reekshoofd op Flushing Meadows, had het echter niet onder de markt met de 19-jarige Amerikaan Ryan Sweeting: 6-2, 3-6, 4-6, 6-4 en 6-0.

Sweeting is pas 495e op de wereldranking, maar won vorig jaar wel het US Open bij de junioren en was nummer twee van de wereld in die categorie.

Xavier Malisse (ATP 33) heeft zich zondag niet kunnen plaatsen voor de vierde ronde van de US Open, het vierde en laatste Grand-Slamtoernooi van het seizoen. De West-Vlaming verloor in vier sets van de Tsjech Jiri Novak (ATP 179): 6-7 (6/8), 6-3, 6-4, 6-4 in 2 uur en 30 minuten.

In de onderlinge duels tussen Novak en Malisse staat het nu 5-2 in het voordeel van de Tsjech.

Novak komt in de 1/8ste finales uit tegen de winnaar van het duel tussen de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie (ATP 82) en de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 2).

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud