Outkast triomfeert op MTV Europe Music Awards

(belga) - Het Amerikaanse rapduo Outkast heeft drie trofeeën op vijf nominaties in de wacht gesleept op de 11de editie van de MTV Europe Music Awards in Rome. De rappers werden door de televisiekijkers van MTV Europe o.a. uitgeroepen tot de beste groep van het jaar. Tot beste artiest van Nederland en België werd de Nederlandse rockgroep Kane uitgekozen.

Outkast-zanger Andre 3000 met zijn prijs (foto belga)

Outkast won ook de trofee voor het beste lied met 'Hey Ya!' en de trofee voor de beste clip.

De 11de plechtigheid van de MTV Europe Music Awards in Rome veranderde herhaaldelijk in een politieke tribune.

De Amerikaanse rapper Eminem gaf in een optreden kritiek op de Amerikaanse president George W. Bush. De muzikant opende het spektakel met een vertolking van zijn nieuwe hit 'Like toy soldiers'. Eminem verscheen op het podium met tanks, helikopters en kindsoldaten.

Presentator X-Zibit ging daarop verder en zei dat de show in 164 landen te zien was en dat hij hoopte dat Bush al die landen niet zou binnenvallen.

De andere trofeeën die donderdagavond in Rome door de kijkers en internauten van MTV werden toegekend, gingen onder meer naar de Amerikaanse groep Linkin Park (beste rockgroep) en Muse (beste alternatieve groep). Muse was de enige Europese groep die met een hoofdprijs ging lopen.

De Amerikaanse R&B zanger Usher won twee trofeeën: beste album met 'Confession' en beste mannelijke vertolker.

De MTV Europe Award voor beste vrouwelijke vertolker ging naar Britney Spears.

Behalve de algemene prijzen waren er ook awards voor de beste artiesten per land. De beste act uit Nederland en België was Kane. De Haagse formatie liet daarmee de Nederlandse DJ Tiësto en de Belgische band Novastar achter zich. Het is de derde keer dat Kane de landenprijs van MTV wint, vorig jaar ging de prijs naar DJ Tiësto.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud