Overleg tussen Piet Van Roe en Bettina Geysen over kritiek Bourgeois

Gedelegeerd-bestuurder van de VRT Piet Van Roe plant een gesprek met Bettina Geysen, directeur nieuwe media bij de openbare omroep.

(belga) Donderdag hadden zowel Vlaams minister van Media Geert Bourgeois als Guy Peeters, voorzitter van de VRT-raad van bestuur, kritiek geformuleerd op de rol die Geysen speelt bij de politieke onderhandelingen na de gemeenteraadsverkiezingen in Lier.

Bij de VRT is men spaarzaam met commentaar op de zaak-Geysen. 'Er komt volgende week een gesprek tussen gedelegeerd-bestuurder Van Roe en mevrouw Geysen. Daarbij wil de gedelegeerd-bestuurder zich informeren over haar persoon', aldus VRT-woordvoerder Frederic Leyts in een reactie aan Belga.

Donderdag hadden zowel Vlaams mediaminister Bourgeois als Guy Peeters, voorzitter van de raad van bestuur van de VRT, kritiek geformuleerd op de politieke rol van Bettina Geysen in Lier. Beiden noemden de houding van Geysen potentieel schadelijk voor de openbare omroep.

Minister Bourgeois pleitte ook voor een evaluatie en uitbreiding van de VRT-gedragscode. Over een mogelijke uitbreiding van die deontologische code wil VRT-woordvoerder Leyts vrijdag echter niet reageren.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud