Overlijden Galvez: organisatie Zesdaagse treft geen schuld

De organisatie van de Gentse Zesdaagse treft geen schuld bij het overlijden van de Spaanse renner Isaac Galvez. Dat zegt de Gentse procureur des konings Jean Soenen.

(belga) Het Gentse parket had een deskundige aangesteld na het dodelijke ongeval. "De organisatie heeft alle veiligheidsvoorschriften nageleefd", zegt Soenen. "Het gaat om een ongeval in het kader van een sportgebeurtenis, dus geen strafrechterlijke maar een burgerlijke aangelegenheid."

De fiets van Galvez werd nagekeken en vertoonde geen mankementen.Galvez raakte uit balans na een contact met Dimitri De Fauw, zegt het parket. De Spanjaard belandde met een snelheid van 50 tot 55 kilometer per uur tegen de balustrade aan de buitenkant van de piste. Door de klap tegen zijn borst brak hij verschillende ribben. De gebroken ribben raakten het hart van de 31-jarige renner. Galvez werd ter plekke gereanimeerd maar overleed op weg naar het Universitair Ziekenhuis van Gent.

Omdat er geen videobeelden van het ongeval zelf gemaakt zijn, doet het parket een oproep aan toeschouwers die de botsing of impact gefilmd zouden hebben. Ze worden verzocht contact op te nemen met de Gentse politie.

Het ongeval gebeurde om 12.30 uur tijdens de tweede ploegkoers. Het wielerevenement werd onmiddellijk stilgelegd en de toeschouwers gevraagd om Het Kuipke te verlaten. De laatste dag van de Zesdaagse zondag zal niet doorgaan, zegt Van Landeghem.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud