Patrick Lefevere brengt Jean-Marie Dedecker voor de rechter

Patrick Lefevere, manager van de wielerploeg Quick Step, daagt VLD-senator Jean-Marie Dedecker voor de rechtbank omdat de senator drie Belgische toprenners beschuldigt van een dopingkuur in Italië.

(foto belga) Patrick Lefevere, manager van de wielerploeg Quick Step

(tijd) - In februari zouden drie Belgische toprenners een dopingkuur in Italië gevolgd hebben die 24.000 euro gekost heeft. Dedecker heeft naar eigen zeggen de informatie uit betrouwbare bron, maar kan geen bewijzen voorleggen. Hoewel de VLD-senator geen namen noemt, neemt hij wel het woord 'toprenners' in de mond.

Volgens Patrick Lefevere lijdt het geen twijfel dat Dedecker met de 'toprenners' in de eerste plaats Tom Boonen in gedachten heeft. Zowel Lefevere als Tom Boonen zelf voelt zich door de insinuaties van Dedecker persoonlijk aangevallen en wil hem dan ook voor de rechtbank.

Dedecker is er overigens vrij gerust op dat het niet tot een proces komt, omdat hij 'heel goed op de hoogte is van wat er zoal in het wielermilieu gebeurt' en Lefevere wellicht geen zin heeft in een proces waar 'namen zullen worden genoemd'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud