Paus en co doen gooi naar Guinness Book of Records

Foto AFP/I> ©AFP

Zes dagen en zeven nachten lang het hele Oude en het Nieuwe Testament live voorlezen op de Italiaanse televisie: met die stunt hopen 1.500 gelovigen het Guinness Book of Records te halen. Ze mogen alvast rekenen op de steun van niemand minder dan paus Benedictus XVI, die de marathon zal aftrappen met een lezing van het scheppingsverhaal.

(belga) - Met de declamatie van de eerste woorden van het boek Genesis opent Benedictus XVI zondag de opmerkelijke recordpoging in de basiliek Santa Croce in Rome.

Na de paus geven onder meer de acteur Roberto Benigni en voormalig president Carlo Azeglio Campi, maar ook tal van gewone burgers zich over aan de lectuur van de Heilige Schrift. Kardinaal-staatssecretaris Tarcisio Bertone sluit op 12 oktober het 139 uren durende spektakel af met het laatste hoofdstuk uit de Apocalyps.

Meer dan 150.000 mensen reageerden op de oproep van de Vaticaanse afdeling van de openbare televisieomroep RAI om deel te nemen aan de marathon. Uit die groep werden mensen van alle leeftijden en sociale achtergrond gekozen. Langere hoofdstukken worden gelezen door paren en hele gezinnen. Ook vertegenwoordigers van andere geloofsgemeenschappen nemen een stukje van de Bijbel voor hun rekening. De blinde tenor Andrea Bocelli zorgt voor een muzikale noot met een uitvoering van Lodate Dio van Bach.

De recordpoging wordt integraal uitgezonden op RAI Educational. Rai Uno brengt het eerste en het laatste uur in beeld. "Een intelligent, origineel initiatief, bijna een soort "Big Brother" van de Heilige Schrift", zo kondigde RAI-televisiedirecteur Giovanni Minoli het programma aan.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud