Advertentie

Peugeot verlengt contract met rallyrijder Loix niet

(tijd) - De Limburgse rallyrijder Freddy Loix krijgt geen nieuw contract bij zijn huidige werkgever Peugeot. De renstal verklaarde zondag min of meer zoals verwacht dat zijn optie niet wordt gelicht. De kansen dat Loix nog een zitje vind voor het WK van volgend jaar zijn beperkt.

'De rally van Catalonië was de laatste wedstrijd die Freddy voor ons reed', verklaarde Corrado Provera van Peugeot. 'Ik heb geen commentaar te geven op het feit of ik er nu meer van verwacht had of niet. Het was een moeilijke samenwerking, waar we op een bepaald moment tot een oplossing zijn gekomen voor Loix om hem nog drie asfaltwedstrijden te laten rijden.'

Loix kreeg afgelopen jaar herhaaldelijk af te rekenen met pech, waarvoor Peugeot zich zelfs openlijk excuseerde. In Catalonië moest Loix nog opgeven met alternatorproblemen. Hij werd dit seizoen overigens al vrij snel aan de kant geschoven bij Peugeot voor Harry Rovanpera. 'Peugeot heeft me te snel veroordeeld', zei Loix maandagochtend op Radio 1.

'Dit was het moeilijkste jaar uit mijn carrière. Ik heb weinig WK-wedstrijden mogen rijden en dan is het moeilijk om je ritme te vinden. Bovendien was de auto niet sterk', klonk het.

'Ik heb nooit begrepen waarom Peugeot zo snel de kaart van Rovanpera heeft getrokken. Nu wordt het heel moeilijk om een stuur te vinden volgend seizoen. Concrete plannen heb ik niet, maar als de auto draait, kan ik het nog.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud