Positieve crashtestresultaten voor MINI Cooper en Peugeot 207CC

Kleine wagens hebben de reputatie onveilig te zijn bij aanrijdingen of botsingen. Maar uit nieuwe crashtests van EuroNCAP en Touring blijkt echter dat de MINI Cooper en de Peugeot 207CC, een cabrio met hard dak, goed scoren qua veiligheid. De veiligheidsscore voor de bescherming van zwakke weggebruikers bij aanrijdingen is dan weer voor beide modellen ronduit zwak.

(belga) Volgens Touring bewijzen de crashtests dat de constructeurs van kleine wagens steeds meer aandacht hebben voor veiligheid. Zowel de Mini als de Peugeot behaalden een maximum van vijf sterren voor bescherming van volwassenen in de wagen. Wat de bescherming van kinderen in de wagen betreft, wijzen de tests op een probleem bij cabrio's. Zo hebben de meeste cabrio's, ook de geteste Peugeot, onvoldoende ruimte op de achterbank om kinderzitjes op een veilige manier vast te hechten.

De MINI Cooper behaalt hier drie sterren. 'Maar de labels in de auto die afraden om de kinderstoeltjes op de voorste passagierszetel te bevestigen, zijn onduidelijk. Ook de hechtingsystemen op de achterbank zijn niet goed aangeduid', luidt het.

Wat de bescherming van zwakke weggebruikers bij een aanrijding betreft, behalen beide modellen de zwakke score van twee sterren. Vooral de MINI haalde een pover resultaat omdat noch de bumper, noch het voorste deel van de motorkap bescherming biedt voor de benen van de zwakke weggebruiker.

foto epa

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud