Premier League wil YouTube aanklagen

De Engelse Premier League staat op het punt om de populaire website YouTube, die videobeelden uitwisselt, in de Verenigde Staten voor het gerecht te slepen. Volgens de organisator van de hoogste Engelse voetbalklasse eigent het filiaal van Google zich "op een ongegronde en bewuste manier" de beelden van het Engelse voetbalkampioenschap toe. Dat stelt de BBC.

(belga) Eind oktober 2006 schreef de Premier League een brief aan YouTube met de vraag alle inbreuken op zijn eigendomsrechten en die van zijn partners, clubs en zenders op te heffen. Een woordvoerder meldde toen dat de organisatie geen gerechtelijke acties voorzag. Maar volgens de BBC komt er nu toch een zaak voor een rechtbank in New York.

In maart besliste de Amerikaanse tv- en cinemagroep Viacom ook tot een gerechtelijke actie tegen Google en YouTube voor piraterij, nadat het eerst eveneens een ultimatum had gesteld. Volgens Viacom zouden ongeveer 160.000 video's die eigendom zijn van de firma, 1,5 miljard keer bekeken zijn door gebruikers van YouTube.

Foto Bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud