Advertentie

Racing Genk wint Beker van België

Foto Photonews ©Photo News

Racing Genk heeft zaterdagavond in een volgepakt Koning Boudewijnstadion de Beker van België voetbal bij de mannen gewonnen. De Limburgers haalden het in de finale met 0-2 van KV Mechelen, dankzij twee doelpunten van Ogunjimi (42., 62.).

(belga) - Voor Genk is het de derde bekerwinst in de clubgeschiedenis. Op de erelijst volgt het Anderlecht op.

De Limburgers wonnen de Beker eerder al in 1998 (4-0 tegen Club Brugge) en 2000 (4-1 tegen Standard).

Malinwa, op de Heizel gesteund door een indrukwekkende twaalfde man, startte het best aan de partij, wat na een handvol minuten leidde tot een eerste schotje van Vleminckx. In de twaalfde minuut stak Genk voor het eerst zijn neus aan het venster.

Het schot vanop rechts van Pudil werd door Renard echter knap onder de lat weggetikt. De Limburgers bleven voor gevaar zorgen, even later kraakte Ogunjimi zijn schot.

De Mechelaars reageerden na dik twintig minuten met een snelle counter. Gorius bediende Vleminckx, die zijn man uitkapte en knap op doel trapte. Verhulst ranselde het leer al even knap uit de rechterhoek en gooide zich ook voor de rebound van Gorius.

Iets voor het halfuur moest geel-rood met zijn tienen verder. Mellemans speelde slecht terug op Renard, zag Ogunjimi met het leer richting doel stormen en trok de Genkse spits neer. Ref De Bleeckere trok prompt de rode kaart en KV moest nog meer dan een uur met tien voort.

De Limburgers profiteerden van het numeriek overwicht en dreigden tien minuten voor rust twee keer in evenveel minuten. Eerst moest Renard een vrije trap van Pudil over doel boksen en na de daaropvolgende hoekschop belandde een afstandsschot van Huysegems tegen de staak. Mechelen reageerde via Vleminckx, maar diens trap zoefde over.

Twee minuten voor de pauze klom Genk dan toch op voorsprong. Barda loodste Ogunjimi beheerst door de buitenspelval, en oog in oog met Renard rondde de 21-jarige spits beheerst af. De Genkenaars mochten met een 0-1 voorsprong de kleedkamers in, al moest Verhulst nog een kopbal van Imschoot redden.

De tweede helft begon gelijkopgaand en beide teams maakten er een echte cupmatch van. Na tien minuten klom Mechelen ei zo na op gelijke hoogte, maar de halve omhaal van Gorius na voorzet van Asare strandde op de binnenkant van de paal. Even later was het wel raak, zij het aan de overzijde.

De Limburgers counterden gevat en Ederson mocht op doel trappen. Renard redde de poging van de Braziliaan, maar tegen de rebound van Ogunjimi had hij geen verhaal. Ogunjimi zette Genk met zijn tweede van de avond op rozen.

KV probeerde de bakens te verzetten, maar had te weinig inspiratie om de Genkse organisatie te ontwrichten. Zelfs met de inbreng van Rossini wisten de Mechelaars amper voor gevaar te zorgen. Genk kon dat wel en Renard moest zich tonen op een inzet van Barda.

Even later liet diezelfde Barda na om de partij helemaal te beslissen, de Israëliër koos voor eigen succes in plaats van zijn vrijstaande medemaats te bedienen en zijn poging ging naast. Ook Ogunjimi en Huysegems lieten nog na om voor Genk een derde treffer te maken. Het bleef 0-2, voor Genk een mooie afsluiter van een tegenvallend seizoen.

Dankzij de bekertriomf komt Racing Genk komend seizoen in actie in de vierde en laatste voorronde voor de groepsfase van de Europa League, de vernieuwde versie van de UEFA Cup. Club Brugge komt uit in de derde voorronde, AA Gent start in de tweede voorronde.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud