Radiohead start 2008 met online uitvoering nieuw album

©-

De Britse band Radiohead start het nieuwe jaar met een exclusief concert. Op 1 januari 2008 om middernacht zendt de baanbrekende rockgroep via een aantal websites en satellietkanalen een vooraf ingeblikt optreden uit om de fysieke release van het album 'In Rainbows' te vieren, zo meldt de Britse openbare omroep BBC donderdag.

Foto: Thom Yorke 

(belga) - Radiohead zal 'In Rainbows' integraal uitvoeren en ook enkele andere songs spelen. De show wordt uitgezonden op het Amerikaanse satellietkanaal Current TV, maar zal ook te zien zijn op de website van de band en op Current.com. Let wel, volgens een boodschap van frontman Thom Yorke start de uitzending om middernacht Britse tijd.

Radiohead deed in oktober veel stof opwaaien in de muziekindustrie door 'In Rainbows' op eigen houtje te verspreiden via het internet. De fans mochten zelf bepalen of en hoeveel ze wilden betalen om de tien songs te downloaden. Op 31 december belandt het album alsnog in fysieke vorm (cd en vinyl) in de winkelrekken.

'In Rainbows' werd door de critici onthaald als één van de betere werkstukken van de groep. Radiohead groeide met klassieke platen als 'The Bends', 'OK Computer' en 'Kid A' uit tot dé toonaangevende band van haar generatie. De groep prijkt volgens haar website op de affiche van Rock Werchter 2008.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud