Rechter stelt Davy De Beule in het ongelijk

(belga) - Rechter Guy Bellemans van de rechtbank van eerste aanleg in Brussel heeft donderdag Davy De Beule in het ongelijk gesteld. De Beule blijft dus verbonden aan voetbalclub Lokeren en mag niet bij een andere club gaan spelen. De voetballer overweegt in beroep te gaan, waardoor hij nog drie maanden van de voetbalvelden weg zou blijven.

De Beule (foto belga)) had in augustus eenzijdig zijn contract bij eersteklasser Sporting Lokeren, dat hem nog tot 30 juni 2005 aan de club bond, verbroken. Hij was namelijk van mening dat de club een ernstige fout had begaan door hem uit de eerste ploeg te zetten omdat hij zijn contract niet wilde verlengen. Volgens De Beule kon hij volgens de wet van juli 1978 hierdoor zijn contract verbreken. De rechter gaf hem hierin dus ongelijk.

De 22-jarige middenvelder is natuurlijk zeer sterk ontgoocheld. "Ik had meer verwacht dan dergelijke uitspraak", aldus De Beule. "Ik weet nu waar ik sta. Vandaag nog plegen mijn raadsmannen en ikzelf nog overleg, maar ik persoonlijk overweeg sterk om in beroep te gaan tegen deze uitspraak. Natuurlijk besef ik ook dat er dan nog minstens drie maanden kunnen verloren gaan, maar wat dan?".

Raadsman Johny Maesschalck begrijpt niet hoe zijn cliënt dergelijke zaak kon verliezen. "We hebben nog maar eens moeten vaststellen dat het recht aan de poort van het voetbalstadion eindigt. Sociaal recht is een zaak en voetbal een andere zaak. Dus afwachten wat we in de nabije toekomst gaan doen", besluit raadsman Maeschalck.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud