Rembrandt bezorgt Rijksmuseum recordjaar

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft in 2006 een recordaantal bezoekers getrokken. Meer dan 1,8 miljoen mensen bezochten de verschillende exposities.

(belga) Dit liet een woordvoerster van het museum woensdag weten.

De stijging van het aantal bezoekers is volgens het museum vooral te danken aan de activiteiten rond het Rembrandtjaar. Met verschillende tentoonstellingen vierde het Rijksmuseum de vierhonderdste geboortedag van schilder Rembrandt van Rijn.

De Philipsvleugel van het museum, het enige deel van het pand dat momenteel te bezichtigen is, trok 1,1 miljoen bezoekers. Dat is een stijging van 35 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat cijfer is gelijk aan het aantal bezoekers van het hele museum voor de sluiting wegens een verbouwing in 2003.

Naast de tentoonstellingen in de Philipsvleugel organiseerde het Rijksmuseum tentoonstellingen op andere locaties. Zo bezochten 225.000 mensen de vestiging van het museum op Schiphol en trok een expositie in de Nieuwe Kerk in Amsterdam 75.000 bezoekers. Een gezamenlijke tentoonstelling met het Van Goghmuseum lokte 400.000 mensen.

Er zijn nog een drietal evenementen over Rembrandt te bezichtigen, onder andere een tentoonstelling over Rembrandts landschappen en de Rembrandt-musical.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud