Robert Waseige nieuwe sportieve baas bij Sporting Charleroi

(belga) - "Ik heb hem 48 uur gegeven, hij antwoordde me al na 24 uur", zei Abbas Bayat, de voorzitter van Sporting Charleroi, om aan te tonen hoe snel Robert Waseige besliste om de nieuwe grote sportieve baas te worden bij de Karolingische club.

Robert Waseige komt erbij, maar niemand vertrekt. Dante Brogno staat een deel van zijn sportieve bevoegdheden af aan de 'professor', zoals de voormalige aanvaller Waseige noemt. "Sommigen zeggen dat het een stap achteruit is, maar ik zeg dat ik vooruitga. Toen voorzitter Bayat mij dit plan voorstelde, ben ik onmiddellijk akkoord gegaan. Ik heb zelfs niet nagedacht, want voor mij is dit de normaalste zaak. Hij is een professor die ons ter hulp komt. Het doel van onze voorzitter was om ons allen bijeen te houden, omdat wij hier iets aan het opbouwen zijn en nu ervaring kunnen toevoegen. Samenwerken met zo iemand weiger je niet", legde Brogno uit.

Robert Waseige van zijn kant was onder de indruk van het "overtuigende" discours van de voorzitter. "Ik wilde niet dat er iemand plaats moest maken voor mij. Ik ben gelukkig bij mijn terugkeer in een regio waar ik van hou. Ik ken iedereen hier".

Hoewel hij de titel weigert, neemt Robert Waseige de rol van Dante Brogno over, die vanaf nu "assistent-coach" is. "Wij zullen in groep werken zonder een hiƫrarchie. Maar als jullie de zaken wat duidelijker willen: ik zal een beetje zoals een Engelse manager werken, maar dan zonder zijn uitvoerende macht", besloot Waseige.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud