Rock Werchter opnieuw dubbelfestival

Herman Schueremans organiseert van 4 tot 6 juli in het Franse Arras het Main Square Festival, met dezelfde headliners als Rock Werchter.

(belga) - Dat vertelde Schueremans aan Focus Knack.

Arras is een klein stadje in Noord-Frankrijk, tussen Rijsel en Parijs. Het Main Square Festival vindt plaats op de Grand'Place, Werelderfgoed van Unesco.

Twin festival 

De headliners van het driedaagse festival zijn onder meer Radiohead, Sigur Ros, Chemical Brothers, 2Many DJs en Mika. Een identieke tweeling van Rock Werchter is het Main Square Festival niet. Het telt een festivaldag minder en de line up is niet helemaal dezelfde. Maar Schueremans ziet Arras/Werchter wel degelijk als een "twin festival".

"Ik kan de groepen die ik naar hier wil halen opnieuw twee optredens in één klap garanderen: één in Werchter en één in Arras. Dat is een fameus voordeel aan de onderhandelingstafel", aldus Schueremans. ritse en Amerikaanse topgroepen stappen volgens Schueremans tegenwoordig pas op het vliegtuig als ze meerdere Europese festivals kunnen spelen. "Je moet hen een reeks optredens kunnen aanbieden. Anders blijven ze liever in Groot-Brittannië of Amerika. Of trekken ze naar Japan."

Het begon op de fiets

Schueremans is toevallig in Arras terechtgekomen. "Tijdens een fietstocht met Eddy Merckx, Paul Van Himst, Wouter Vandenhaute en Guy Verhofstadt. Toen we iets gingen eten in een restaurant op de Grote Markt, kwamen we de burgemeester tegen." Van het een kwam naar verluidt het ander. Twee jaar geleden is Schueremans bij het Main Square Festival begonnen als consultant en in 2008 organiseert hij het festival samen met de stad Arras en FLP, een lokale promotor in Noord-Frankrijk.

Schueremans, die de voorbije maanden zwaar onder vuur lag voor de bier- en ticketprijzen van Rock Werchter, mikt met het Main Square Festival ook duidelijk op Vlaamse festivalgangers. De festivalsite is drietalig Nederlands, Frans en Engels. Een combiticket voor het driedaagse Main Square Festival kost 135 euro

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud