Rode Duivels 0-0 gelijk tegen Kazachstan

België is niet goed begonnen in de kwalificaties om deelname aan Euro 2008. De Rode Duivels kwamen woensdag in het Constant Vanden Stock-stadion niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Kazachstan.

(foto belga) Het uitvallen van Vincent Kompany was een serieuze aderlating voor de Belgen.

(belga) - De eerste tien minuten speelden de Rode Duivels afwachtend, maar nadien namen ze de wedstrijd in handen. Er kwam meer druk op het middenveld en in de aanval. Vlak voor het kwartier dribbelde Vermaelen door het centrum, maar hij kon Dembele net niet bereiken. Enkele minuten later trapte Van Buyten een vrije trap hard naast doel. In de 24e minuut kapte Kompany zich mooi vrij en trapte met links op doel, maar de Kazachse doelman redde.

De Rode Duivels verhoogden de druk. Dat resulteerde in enkele hoekschoppen, evenwel zonder doelgevaar. Ook Kazachstan was niet in staat om enig doelgevaar van betekenis te creëren. De beste en meest creatieve speler van de Duivels, Kompany, blesseerde zich tijdens een aanvallende actie en werd even later vervangen door Huysegems.

In de 41e minuut kreeg Geraerts een grote kans, maar gehinderd door Dembele, kon hij niet afwerken. Kort daarna zette Huysegems voor, Goor en Dembele kwamen net te laat. De bal ging voorlangs. Op twee minuten voor de rust kregen de Kazachen een reuzegrote kans. Zhumakaliev stond alleen voor doel, maar schoot over.

De eerste kans van de tweede helft kwam er na 6 minuten toen Geraerts een voorzet van Goor goed tussen de palen kopte. De Kazachse doelman had de bal echter klemvast. Even later moest ook de doelman van de Duivels, Stijnen, in actie komen op een schot van de Kazachen.

In de 63e minuut konden Pieroni en Buffel een bal, mooi verlengd door Van Damme, niet tegen de netten krijgen. Kazachstan kreeg op korte tijd vier gele kaarten, maar dat belette hen niet om meer en meer in de match te komen. De Rode Duivels slaagden er niet meer in om deftig te combineren en een aanval volledig af te ronden. In de 82e minuut nam Pieroni een hoge bal schitterend in de draai aan, maar de doelman van Kazachstan stond opnieuw paraat.

De laatste minuten trok het Belgische elftal massaal ten aanval met tal van doelkansen, maar noch Dembele, noch Geraerts of Van Buyten konden scoren in het gehakketak voor doel. Het bleef 0-0. Zaterdag staan in groep A nog Polen-Finland en Servië-Azerbeidzjan op het programma. Portugal en Armenië zijn de twee andere ploegen in de groep. De Rode Duivels spelen hun volgende wedstrijd woensdag 6 september in Armenië.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud