Rode Duivels winnen van Saudi-Arabië

In het Nederlandse Sittard hebben de Rode Duivels hun vriendschappelijke voetbalinterland tegen WK-ganger Saudi-Arabië donderdag met 1-2 gewonnen. Bij de rust stond het 1-1 gelijk.

(belga) De Belgen waren al na drie minuten op voorsprong gekomen via Tom Caluwé, maar toen Bart Goor de bal in de 33e minuut in eigen doel kopte, was alles te herdoen. Anthony Vanden Borre besliste de partij in de 55e minuut.

Het was de tweede interland onder bondscoach René Vandereycken. Begin maart werd er met 0-2 gewonnen van Luxemburg. Voor onze landgenoten was de partij tegen Saudi-Arabië de eerste van drie oefenduels met het oog op de EK-kwalificatiewedstrijd van 16 augustus tegen Kazachstan.

De Rode Duivels, in een 3-5-2-opstelling, klommen al na drie minuten op voorsprong. Een mooie aanval belandde via Geraerts bij Tom Caluwé, die zich knap van een Saudi ontdeed en de bal van dichtbij tegen de touwen tikte: 0-1.

De Belgen controleerden het eerste halfuur, maar moesten na 34 minuten de gelijkmaker slikken. Het was Bart Goor, die een vrije trap vanop links van Al Temyat ongelukkig met het hoofd voorbij doelman Stijnen in eigen doel devieerde: 1-1.

Na rust klommen de Rode Duivels opnieuw op voorsprong. Vanden Borre trapte na een mooi hakje van Vandenbergh de bal van net buiten de rechthoek voorbij doelman Al Daeyea: 1-2.

Onze landgenoten lieten de bal goed rondgaan, en Vanden Borre was dicht bij een derde treffer, maar besloot op de doelman. Aan de overzijde moest Stijnen plat op een schot van Al Hawsawi, die even later de paal raakte. Huysegems vond Al Daeyea nog op zijn weg en in de slotfase moesten Stijnen en Leonard Haidar nog van de gelijkmaker houden.

Het bleef 1-2 na een genietbaar oefenduel met veel inzet.

Op zaterdag 20 mei spelen de Rode Duivels in Trnava tegen Slovakije, op woensdag 24 mei in Genk tegen Turkije.

(Foto belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud