Roger Federer in voetsporen van Bjorn Borg

Roger Federer heeft zondag voor het vijfde jaar op rij het grandslamtoernooi van Wimbledon gewonnen. In de finale toonde de 25-jarige Zwitser, nummer een van de wereld, zich in vijf sets net iets beter dan 's werelds nummer twee, de 21-jarige Spanjaard Rafael Nadal. Het werd 7-6 (9/7), 4-6, 7-6 (7/3), 2-6 en 6-2 in 3 uur en 45 minuten.

(belga) Federer doet even goed als de Zweed Bjorn Borg, die van 1976 tot 1980 de beste was op het heilige gras. Borg keek in de tribunes toe hoe zijn record geëvenaard werd. Federer is wel nog twee zeges verwijderd van het absolute record van de Amerikaan Pete Sampras. Ook William Renshaw won ooit zeven keer, waarvan zes keer op rij, maar dat was in de jaren tachtig... van de 19e eeuw.

Federer heeft nu elf Grand Slams op zijn palmares staan. Naast vijf keer Wimbledon, won hij drie keer het Australian en eveneens drie keer het US Open. Alleen de Amerikaan Pete Sampras (14) en de Australiër Roy Emerson wonnen meer Grand Slams.

Op gras is Federer nu al 54 wedstrijden lang ongeslagen. Zijn laatste nederlaag op gras dateert van 2002.

"Winnen van een kampioen als Nadal, betekent veel voor mij", reageerde Federer na de finale. "Dat dat onder de ogen van Bjorn Borg gebeurde, doet me ook wel wat. Rafael is een fantastische speler. Hij gaat nog een hele tijd meegaan. Ik ben blij dat ik deze titel nog binnen kon halen voordat hij met alles aan de haal gaat."

Ook Nadal gooide met bloemetjes. "Ik heb verloren ,maar tegen een hele grote speler. Hij verdient alle lof."

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud