Royal wil niet meer beledigd worden door Sarkozy

De Franse socialistische presidentskandidate Ségolène Royal heeft dinsdag haar rechtse tegenstander Nicolas Sarkozy aangemaand haar niet meer te "beledigen". Dat had hij volgens haar gedaan door te zeggen dat ze "tot de kant van de dieven" behoorde, na wrijvingen tussen jongeren en politie in Parijs.

(afp) "Eén keer gaat, maar het mag niet opnieuw gebeuren" verklaarde Royal, die de verklaringen van Sarkozy terug voor de geest haalde, waarin hij links beschuldigde van "morele mislukking" en van de "herrieschoppers" te verdedigen.

"Wanneer de rechtse kandidaat zich veroorlooft om te zeggen dat ik tot de kant van de dieven, bedriegers en waarom niet slechter behoor, vind ik dat het een belediging is en dat hij zijn koelbloedigheid verliest" voegde de socialistische kandidate eraan toe op een persconferentie.

"Ik ben een rustige vrouw, bezorgd om haar waardigheid. Ik antwoord niet op die aanvallen maar ik laat hetgeen ik zeg niet meer vervormen, ik laat me niet meer beledigen". "Het is geen manier om aan politiek te doen" ging ze voort.

De confrontaties aan het Noordstation van Parijs een week geleden tussen tientallen jongeren en politieagenten na de interpellatie van een fraudeur, hebben een levendige polemiek veroorzaakt. Links beschuldigde Sarkozy, die juist de ministerpost van Binnenlandse Zaken heeft verlaten, ervan de spanningen te hebben opgevoerd.

Zondag meende Royal dat het verbaal "geweld" van haar rechtse tegenstander voor zijn "persoonlijke identiteit" niets goeds voorspelde.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud