Ruim 6 zelfstandigen en kmo's op de 10 hebben een secretaresse

Ruim zes op tien zelfstandigen en leiders van kleine en middelgrote ondernemingen hebben een secretaresse. Van deze zelfstandigen en bedrijfsleiders geven er zeven op de tien een attentie op secretaressedag, meestal bloemen. Dat blijkt uit een enquête van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), waarvan de resultaten woensdag zijn bekendgemaakt.

(belga) Donderdag is het secretaressedag en naar aanleiding daarvan hield de zelfstandigenorganisatie een enquête bij haar leden over de rol en het belang van de secretaresse in een onderneming. Daaruit blijkt dat een goede secretaresse als een aanzienlijke meerwaarde voor de onderneming wordt beschouwd. Bijna twee op de drie werkgevers (65,3%) die een secretaresse in dienst hebben, vinden hun secretaresse onmisbaar. Bijna één op de drie (28%) meent dat de inbreng van de secretaresse in de zaak of kmo belangrijk is. Slechts een minderheid (7,7%) vindt een secretaresse nuttig zonder meer.

Maar liefst 73 procent van de ondervraagde NSZ-leden die een beroep doen op een secretaresse, geeft een cadeau op secretaressedag. Bloemen blijven daarbij veruit het populairste cadeau (90%). Ook verwenpakketten, etentjes, cadeaubonnen en boeken worden geschonken. Zelfstandigen verwachten van hun secretaresses dat ze multifunctioneel zijn. Ze hebben dikwijls heel uiteenlopende taken. Een goede secretaresse moet ook blindelings te vertrouwen zijn. Vaak zijn secretaresses echte rechterhanden van de bedrijfsleider en weten zij heel veel over het doen en laten van het bedrijf, aldus nog het NSZ.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud