Russische miljardair in Neder-over-Heembeek

Minister van Defensie André Flahaut bevestigt dat Defensie betrokken werd bij de overbrenging en de verzorging van de Russische miljardair Suleïman Kerimov in het brandwondencentrum van het militair hospitaal in Neder-over-Heembeek.

(belga) De man liep op 25 november bij een ongeval in Nice over 70 procent van zijn lichaam brandwonden op. Het ziekenhuis van Marseille was van oordeel dat Neder-over-Heembeek het beste is uitgerust om de man te verzorgen.

Afgelopen woensdag ging minister Flahaut in op het verzoek van professor Jean-Louis Vincent van het Erasmusziekenhuis om een vliegtuig en een medisch team van het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek ter beschikking te stellen om het transport te verzekeren van de zwaarverbrande man van Marseille naar Neder-over-Heembeek.

In de aanvraag werd de naam van de man niet vermeld, aldus de woordvoerder van minister Flahaut. De aanvraag vermeldde daarentegen wel dat de kosten die Defensie voor de overbrenging en de verzorging maakt, volledig zouden worden terugbetaald door de man in kwestie of door zijn familie.

Volgens de krant La Dernière Heure staat Kerimov, die tevens Russisch parlementslid is, op de 72ste plaats op de lijst met wereldfortuinen. Zijn fortuin zou meer dan 7,5 miljard dollar bedragen. Het merendeel daarvan zou afkomstig zijn van transacties van het Russische gasconcern Gazprom en van de Russische spaarbank Sherbank.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud