Advertentie

Satellietnavigatie leidt tot meer verkeersveiligheid

Satellietnavigatiesystemen hebben een positieve invloed op het rijgedrag en de verkeersveiligheid. Dat blijkt uit een onderzoek van verzekeraar Aon, Athlon Car Lease, Delta Lloyd Verzekeringen en TomTom. Tot hiertoe werd er nochtans van uitgegaan dat een navigatiesysteem de bestuurder afleidt.

(belga) Bestuurders die een navigatiesysteem gebruiken, vertonen een beter rijgedrag op onbekend terrein. In vergelijking met klassieke navigatiemiddelen zoals papieren kaarten of online routeplanners, stoppen bestuurders met een navigatiesysteem 25 procent minder vaak en staan ze 35 procent minder lang stil om op hun eindbestemming te geraken. Navigatiesystemen zorgen er ook voor dat bestuurders minder kilometers afleggen waardoor het brandstofverbruik afneemt.

Bovendien zijn bestuurders die een navigatiesysteem hebben alerter en hebben ze minder stress. Bijna 80 procent van de bestuurders zegt alles beter onder controle te hebben dankzij de hulp van een navigatiesysteem. Bestuurders met een navigatiesysteem zouden ook 12 procent minder schadeclaims indienen bij hun verzekeraar, vergeleken met bestuurders zonder navigatiesysteem.

Uit een enquête van automobilistenorganisatie Touring in 2004 bleek nochtans dat de Belgische chauffeur zich vaak laat afleiden. Meer dan tweederde van de ondervraagde chauffeurs gaf toen aan dat ze wel eens worden afgeleid door hun navigatiesysteem.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud