Seedorf dan toch opgeroepen voor Oranje

De Nederlandse bondscoach Marco van Basten heeft zondagavond alsnog Clarence Seedorf van AC Milan opgeroepen voor het oefenduel van het Nederlands elftal tegen Engeland. Seedorf meldt zich bij Oranje omdat Wesley Sneijder kampt met een knieblessure.

(belga) De Ajacied wordt maandag onderzocht. Daarna valt de beslissing of hij zich in het trainingskamp van Oranje meldt.

Afgelopen week liet Seedorf al weten dat hij graag uitgenodigd zou worden voor Oranje. Sinds Van Basten in 2004 aantrad als bondscoach kreeg de middenvelder geen uitnodiging meer voor. Seedorf (30) zelf zag echter het hoofdstuk als international nog niet als afgesloten.

'Ik vind het jammer dat we nog niet hebben kunnen samenwerken', zei hij bijna een week geleden op televisie. Het optreden leek veel op een charme-offensief van de speler. 'Ook na twee jaar zie ik het nog steeds als een uitdaging om onder Van Basten voor de nationale ploeg uit te komen. Hij zou dat ook als een uitdaging moeten zien', gaf de Milanees toen aan.

Zondagavond nam Van Basten de uitdaging aan. Seedorf heeft 77 interlands voor Nederland gespeeld. Hij debuteerde als 18-jarige in 1994 in Oranje in het duel tegen Luxemburg (5-0). Zijn laatste optreden was tijdens het EK in Portugal, dik twee jaar geleden.

'Een mooi gevoel', reageerde Seedorf zondagavond voor de camera van Talpa op zijn uitverkiezing. De gelouterde middenvelder kreeg zondagavond een telefoontje van de bondscoach, die twee dagen eerder had aangegeven respect te hebben voor de speler. Van Basten voegde er wel aan toe niet te selecteren op basis van interviews.

Over eventuele speeltijd sprak Seedorf zondagavond niet met de bondscoach. 'We hebben lang gesproken. Voor mij is het een zaak vooruit te kijken. Het is niet de bedoeling dat wij een strijd gaan voeren. Het is bedoeling dat we elkaar gaan helpen. Ik heb hem gezegd dat ik ga proberen het maximale te geven. Het zal niet makkelijk worden, maar ik ben heel blij met deze kans.'

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud