Senne Rouffaer krijgt gedenkplaat

De overleden acteur Senne Rouffaer krijgt op de Vlaamse feestdag een gedenkplaat aan de Hertboommolen in Onze-Lieve-Vrouw Lombeek, een belangrijke locatie in de jeugdserie "Kapitein Zeppos" waar hij in meespeelde. De gedenkplaat komt er op initiatief van de Beweging Vlaanderen-Europa, zo laat de organisatie weten.

(tijd) De Beweging Vlaanderen-Europa wil de herinnering aan Vlaamse persoonlijkheden levendig houden met een gedenkplaat. Zo kregen Frans Van Mechelen, Kris Rogiers en Juliaan Wilmots al eerder een plaat.

De tachtigjarige Senne Rouffaer overleed op 14 juli 2006. Rouffaer begon zijn carrière als theateracteur, maar werd bij het grote publiek vooral bekend als kapitein Zeppos in de gelijknamige jeugdserie. Die werd in 1964 voor het eerst uitgezonden door de BRT. Daarna verwierf Rouffaer nationale faam met BRT-jeugdseries als "Axel Nort", "Keromar" en "Johan en de Alverman". Hij speelde ook in verschillende films zoals "De man die zijn haar kort liet knippen" (1964), "Het Gezin van Paemel" (1986) en "Verboden te zuchten" (2001). Bij het jonger publiek is Rouffaer vaak bekender door de parodie in "Buiten de Zone" op zijn eigen vertolking van de vloekende Vlaamse boer uit "Het Gezin van Paemel".

Van 1972 tot 1992 had Rouffaer de artistieke leiding over de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS). Daar regisseerde hij meer dan dertig voorstellingen.

De gedenkplaat wordt aangebracht aan de Hertboommolen in Onze-Lieve-Vrouw Lombeek, een locatie die een belangrijke rol speelde in "Kapitein Zeppos". De onthulling ervan gebeurt op 11 juli door Jozef Van Waeyenberge, de eigenaar van de molensite, voormalig volksvertegenwoordiger en staatssecretaris Vic Anciaux en Jan Cornelissen van Beweging Vlaanderen-Europa. Het initiatief kadert in de elfdaagse Vlaanderen Feest!.

Foto: Senne Rouffaer als Kapitein Zeppos

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud