Sfinks editie 2006 gestart

Op het Molenveld in Boechout is donderdagavond het startschot gegeven voor de editie 2006 van het Sfinks festival. Traditioneel openen de deuren op de eerste avond voor een groots openingsfeest dat gratis toegankelijk is voor de inwoners van Boechout, Hove en Mortsel.

(belga) Op het Concertpodium zijn verschillende concerten te beluisteren die al een voorsmaakje geven van wat er tijdens de rest van het festivalweekend op het programma staat.

Organisator Patrick De Grootte verwacht alvast veel volk, hoewel de ticketverkoop iets minder was in vergelijking met vorig jaar. 'Maar dat kan te wijten zijn aan het warme weer. Met deze tropische temperaturen hebben de mensen niet veel zin om op een festivalweide te zitten', meende De Grootte. De weergoden aanhoorden zijn gebeden en trakteerden de festivalweide al op een eerste regenbui.

Maar De Grootte rekent erop dat ook dit jaar veel families hun weg zullen vinden naar de festivalweide. Zij komen er maar wat graag de typische, niet-commerciële festivalsfeer opsnuiven. En net die eigenzinnige sfeer dreigt volgens de CD&V in Boechout verloren te gaan als minister van Cultuur Bert Anciaux zijn plannen doordrijft om de subsidies voor het Sfinksfestival te schrappen.

'CD&V Boechout pleit daarom uitdrukkelijk voor een verderzetting van de structurele subsidies aan Sfinks. Het kan niet de bedoeling zijn dat een rigide subsidiebeleid van de minister van Cultuur de toekomst van het festival hypothekeert', meent Bart De Clerck van CD&V Boechout.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud