Sharon Stone haalt 4 miljoen dollar op voor aidsonderzoek

De Amerikaanse actrice Sharon Stone heeft donderdagnacht 4 miljoen dollar (3,1 miljoen euro) verzameld voor aidsonderzoek tijdens een liefdadigheidsgala in de marge van het filmfestival in Cannes.

(belga) Dat is een derde meer dan vorig jaar.Tussen de 700 gasten van het liefdadigheidsgala zat ook Oscarwinnaar Robin Williams, die zelfs een dans waagde met Ivana Trump. Ook Boris Becker, Lance Armstrong, regisseur Sofia Coppola, producent Harvey Weinstein, ontwerpers John Galliano en Roberto Cavalli, alsook Samuel L. Jackson en Zang Ziyi die in de jury van het festival zitten, hebben het goede doel gesteund.

'George W. Bush heeft 167 miljoen dollar voor zijn verkiezingscampagne uitgegeven, maar geen enkele dollar voor seksuele opvoeding', zei Stone. 'Elke tien seconden sterft er iemand aan aids. Daar vechten wij tegen'.De zwaar zieke Liz Taylor, die de stichting American Foundation for AIDS Research heeft opgericht, ontbrak op het gala in Mougins.

De echtgenoot van Elton John, David Furnish, veilde een rode piano van de popartiest voor 230.000 dollar (180.120 euro). De New Yorkse kunstenaar Julian Schnabel deed voor 410.000 dollar (321.000 euro) een schilderij van de hand. Een paar laarzen uit krokodillenleder van het modehuis Sergio Rossi werd voor 60.000 dollar (47.000 euro) verkocht. Grote internationale ondernemingen en modemerken als Armani, Chanel, Gianfranco Ferré, Fendi en Dior gaven tot 100.000 dollar (78.300 euro) aan het goede doel.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud