Simply Red stopt in 2009

Simply Red houdt het in 2009 voor bekeken. De Britse popgroep met frontman Mick Hucknall splitten aan het einde van hun huidige tournee.

(belga) - Hucknall vindt het welletjes geweest en verklaarde dat het album "Stay", dat sinds maart in de platenzaken ligt, hun laatste is. De zanger wil zelf alleen verder. "Ik heb besloten dat 25 jaar in de muziekwereld genoeg is", aldus de zanger van "Holding Back The Years".

Hucknall, de drijvende kracht achter Simply Red, besloot de groep op te opdoeken, nadat hijzelf nog een eerbetoon had opgenomen voor R&B-legende Bobby 'Blue' Bland. "Ik heb echt van dit soloproject genoten. Zelfs zo erg dat ik voel dat het tijd is om een einde te maken aan het Simply Red-verhaal. Ik wil nieuwe oorden in de muziekwereld opzoeken. Het wordt een enorme uitdaging, die niet mogelijk is onder de naam Simply Red."

De Britse groep scoorde met "Money's Too Tight" in 1985 haar eerste hit in thuisland Groot-Brittannië. De huidige single van Simply Red, "The World and You Tonight", is hun laatste.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud