Single zijn en kauwgom helpen tegen overgewicht

Single zijn of kauwgom kauwen helpen om een stabiel gewicht te behouden. Dat blijkt uit studies die zijn voorgesteld op een obesitasconferentie in New Orleans. Daar zijn duizendachthonderd wetenschappers, medici en diëtisten bijeen om te zoeken naar middelen in de strijd tegen overgewicht.

(belga) - De universiteit van Chapel Hille in Noord-Carolina voerde gedurende vijf jaar een studie uit bij achtduizend Amerikanen. Die toonde aan dat mensen makkelijker verdikken eens ze getrouwd zijn. Met de leeftijd komt iedereen een beetje bij: vrouwen gemiddeld zeven kilo, mannen doorgaans elf kilo. Maar bij wie trouwt, stapelen de kilo's zich veel sneller op: vrouwen komen dan gemiddeld elf kilo bij, mannen 13,5 kilo. Volgens Nathalie The, co-auteur van de studie, zijn er meerdere oorzaken mogelijk: de kinderen die komen, tijdsgebrek om gezond te eten of voldoende te bewegen.

Deze zomer toonde een onderzoek uit de New England Journal of Medicine al dat zwaarlijvigheid "sociaal besmettelijk" is en dat wie dikke vrienden heeft ook makkelijker zelf zal aankomen (57 procent meer kans).

Een Schotse wetenschapster, Marion Hetherington van de Glasgow Caledonion University, heeft dan weer getracht te bewijzen dat kauwgom de honger snijdt. Ze vroeg in het laboratorium zestig mensen kauwgom te kauwen terwijl ze een maaltijd bereidden. De honger en de nood om te eten bleken aanzienlijk minder bij de mensen kauwgom aten. "Ze namen in totaal 46 kalorieën minder op", aldus de professor bio-psychologie. Vooral het kauwen geeft een verzadigingsgevoel. Uit nog een andere studie blijkt dat ook het eten van vers fruit de honger stilt. Tijdens de gewone maaltijden worden dan gemiddeld 15 procent minder calorieën opgenomen.

foto afp

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud