Advertentie

Slumdog Millionaire is beste film op Bafta's

foto epa

"Slumdog Millionnaire", een film over een jonge Indiër in de sloppenwijken van Bombay die indruk maakt in een televisiespel, sleepte zondag de prijs van beste film in de wacht op de Bafta's, de Britse filmprijzen.

(belga) - De film van de Brit Danny Boyle heeft al alle prijzen weggekaapt, nog voor de Oscars zijn uitgereikt. 'Slumdog Millionaire' is tien keer genomineerd voor de Oscars die op 22 februari plaatsvinden. Op de Bafta's versloeg de film zelfs 'Benjamin Button', zijn belangrijkste rivaal voor de Oscars (13 nominaties).

Die film vertelt het verhaal van een man gespeeld door Brad Pitt, die oud geboren werd en steeds jonger wordt. In de categorie 'Beste actrice' werd de 33-jarige Kate Winslet beloond voor haar rol als kampbewaakster van een naziconcentratiekamp in 'The Reader'.

Er was ook een postuum eerbetoon aan de overleden Heath Ledger. De Amerikaan die vorig jaar op 28-jarige leeftijd stierf na een overdosis medicatie, kreeg de prijs van beste bijrol voor zijn prestatie als 'Joker' in 'The Dark Knight', de laatste film uit de Batman-reeks.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud