Sony meldt problemen met oude spelletjes op PS3

Sony heeft dinsdag laten weten dat sommige oude spelletjes voor de Playstation en de Playstation 2 spelconsoles niet goed werken op de nieuwe Playstation 3, waarvan de verkoop zaterdag in Japan startte.

(belga) Zowat tweehonderd van de achtduizend beschikbare titels voor de Playstation in Japan ondervinden problemen wanneer ze gedraaid worden op de PS3, aldus een woordvoerder van Sony Computer Entertainment.

'De problemen zijn van velerlei aard. In sommige gevallen ontbreekt het geluid, terwijl in andere gevallen het beeld bevriest. We werken dag en nacht aan een oplossing', legt de woordvoerder uit.

'Compatibiliteitsproblemen zijn onvermijdelijk wanneer er radicale wijzigingen aan toestellen worden doorgevoerd', benadrukte de woordvoerder nog. Ook de Playstation2 had al compatibiliteitsproblemen. Een aantal spelletjes van de eerste Playstation-console werken niet naar behoren op de PS2. Sony houdt daarvan een, weliswaar korte, lijst bij op zijn Amerikaanse website .

De PS3 werd zaterdag, met zes maanden vertraging, in Japan gelanceerd. De meeste winkels zaten op enkele uren door hun volledige voorraad heen. Op 17 november ligt de console ook in de Verenigde Staten in de winkelrekken. Europese spelfanaten moeten nog tot maart 2007 geduld uitoefenen.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud