Sotheby's veilt zeldzame eerste editie van werk Shakespeare

(belga) - De veiling van een zeldzaam boek met de toneelstukken van Shakespeare (1564-1616) zou op 13 juli 3,5 miljoen pond (5,07 miljoen euro) moeten opbrengen, zo deelde het veilinghuis Sotheby's donderdag mee in Londen.

Van de volledige eerste uitgave van het boek met het werk van de toneelschrijver waren er in 1623 ongeveer 750 exemplaren in omloop. Slechts een derde van de boeken bleef bewaard en de meeste werken zijn onvolledig.

Het boek in folioformaat werd gedrukt in 1623, zeven jaar na de dood van Shakespeare. Het is in bruin leer gebonden en staat vol met aantekeningen. Het werk telt 36 stukken, waarvan de helft nooit werd uitgegeven, en bevat onder meer Macbeth, Twelfth Night, The Tempest, The Taming of the Shrew en As You Like It.

'Relatief volledige kopies in folioformaat zijn zelden te koop op de markt. De verkoop zal echt een uitzonderlijke gebeurtenis zijn', aldus Peter Selley, specialist Engelse literatuur bij Sotheby's.

Het boek, dat verkocht wordt door Dr Williams's Theological Library in Londen, zal in april en mei te bewonderen zijn in de kantoren van Sotheby's in London, Chicago, Los Angeles, New York, Peking en Hongkong. De veiling vindt plaats op 13 juli in Londen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud