SP veldrijden Gieten: Sven Nys wint opnieuw

Sven Nys (Rabobank) heeft zondag in het Nederlandse Gieten de vierde Superprestigemanche veldrijden van het seizoen gewonnen. Nys, die ook al de eerste drie manches won, reed twee ronden voor het einde weg van zijn laatste twee metgezellen, de Nederlander Gerben De Knegt en Klaas Vantornout, die respectievelijk tweede en derde werden.

(belga) Nys lukte een knappe dubbel. Zaterdag stak de Vlaams-Brabander ook in de wereldbekerwedstrijd in Koksijde al boven iedereen uit. In Gieten maakten drie renners de koers. Nys, zijn Rabobank-ploegmaat De Knegt en Vantornout. Bart Wellens miste zijn start compleet, stond voor een onmogelijke achtervolging maar raakte toch ei zo na bij de kopgroep. Met nog twee rondes te gaan, nam Nys afscheid van zijn gezellen, De Knegt reed iets verder op zijn beurt Vantornout uit het wiel. Wellens eindigde als vierde, voor Sven Vanthourenhout en de Tsjech Radomir Simunek Jr.

Nys voelde zich de hele wedstrijd de sterkste: "Ik reed zowat een uur lang aan de kop van de vluchtgroep. Omdat het verdedigen van mijn SP-leiderspositie voorop stond, wilde ik vooral beletten dat dichtste belager Bart Wellens naar de kopgroep kon toerijden. Pas toen ik merkte dat hij niet meer dichterbij kwam, zette ik mijn zinnen op de dagzege. Eigenlijk hoefde ik daarvoor amper te versnellen. Vantornout en De Knegt konden de hele tijd maar net het wiel houden, toen ik even wat harder op de trappers ging lopen was ik zo weg."

"De vermoeidheid van Koksijde zat nog in de benen", gaf Vantornhout toe. "Maar blijkbaar was dat bij iedereen het geval. Hopelijk heb ik met deze prestatie nog eens de ploegleiding kunnen overtuigen. Ik heb nog een contract tot eind volgend seizoen, maar ik hoop dat open te breken en betere financiële condities te verkrijgen. Tenslotte sta ik zevende op de UCI-ranglijst."

Nys verstevigt zijn leidersplaats in de Superprestige, Bart Wellens wordt tweede. Sven Vanthourenhout is derde, wereldkampioen Erwin Vervecken kwam door ziekte niet aan de start en zakt naar plaats vier.Bij de beloften was Niels Albert opnieuw aan het feest. Albert, die nu drie van de vier gereden manches won, reed onbedreigd naar de zege.

De Tsjechische wereldkampioen Zdenek Stybar werd tweede, nadat hij een lange inhaalrace reed na een gebroken ketting, en de Luxemburger Jempy Drucker werd derde. Albert kon er dus een doorgedreven trainingstrip van maken. "Dat was het ook", vertelde de Belgische kampioen. "Ik reed voluit door als voorbereiding voor het EK, waar ik dolgraag mijn titel wil verlengen. Volgende week gaat de riem er even af, ik rijd dan een kleine B-veldrit, waarschijnlijk in Rijkevorsel. Ik hoop om het daar eens rustig aan te kunnen doen. In de SP doe ik een goede zaak, maar in Diegem - waar er opnieuw dubbele punten te verdienen zijn - kan één lekke band alles verpesten."

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud