Sporting Charleroi stopt samenwerking met Mathijssen

Voetbalclub Sporting Charleroi heeft besloten om de samenwerking met trainer Jacky Mathijssen vroeger dan voorzien stop te zetten. In een persmededeling op de clubwebsite van de eersteklasser staat dat "huidig keeperstrainer Philippe Van de Walle de functie van hoofdtrainer van Sporting Charleroi ad interim op zich neemt tot het eind van het seizoen".

(belga) De 43-jarige Mathijssen tekende donderdag een contract voor drie seizoenen bij Club Brugge, waar hij de Macedoniër Cedomir Janevski zal opvolgen. "Club Brugge en Charleroi strijden samen nog voor een Intertototicket, en om problemen op het eind van het seizoen te vermijden is dit de beste beslissing", verklaarde Abbas Bayat, de voorzitter van de Carolo's. "We zijn in alle vriendschap uit elkaar gegaan", verduidelijkte Bayat zaterdagavond nog voor de camera's van Belgacom TV, net voor het begin van het competitieduel tegen Lokeren.

Ex-doelman Philippe Van de Walle, die de voorkeur kreeg op adjunct-trainer Dante Brogno, verklaarde verrast te zijn door de beslissing van het clubbestuur: "Er was onweer vanavond", verduidelijkte hij voor de camera's van Belgacom TV, verwijzend naar de hevige regenbuien die Charleroi teisterden. "Ik verwachtte dit niet, maar ik ga zeker mijn verantwoordelijkheden niet uit de weg, zoveel is zeker. Het zijn extra-sportieve zaken die aan de oorzaak liggen van deze beslissing. Voor de wedstrijd was alles al voorbereid. Ik zit alleen op een andere stoel dan gewoonlijk", verklaarde Van de Walle.

Charleroi staat momenteel 5de in het klassement, met 48 punten uit 30 wedstrijden.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud