Staande ovatie bij afscheid Andre Agassi

De Amerikaan Andre Agassi (ATP-39), die in New York aan zijn laatste toernooi bezig was, is in de derde ronde van het US Open uitgeschakeld door de Duitser Benjamin Becker (ATP-112). Agassi verloor zijn laatste partij op Flushing Meadows in 4 sets: 7-5, 6-7 (4/7), 6-4, 7-5.

(belga/tijd) - De 36-jarige Agassi, voormalig nummer een op de wereldranglijst, kondigde in juni aan dat het US Open, dat hij twee keer won (1994 en 1999) en waar hij vorig jaar nog de finale haalde, zijn laatste toernooi zou zijn.

Na twee zware wedstrijden in de vorige twee rondes, waarin Agassi 7u19 op het court stond, en het opkomen van zijn rugblessure, waardoor hij al geplaagd wordt sinds de zomer van 2005, had Agassi te weinig kracht om zijn kansen in de derde ronde tegen Becker te verdedigen.

Nadat Agassi de eerste set verloor na 44 minuten, kwam hij in de tweede set knap terug bij een 5-4 achterstand en twee setpunten voor Becker. 'The Kid from Las Vegas' haalde er nog een tie-break uit, die hij dan ook nog won.

Nadat Agassi verschillende mogelijkheden om in de wedstrijd te blijven, waaronder een kans op een break bij een 5-4 achterstand, niet kon benutten, maakte Becker met een ace een einde aan de wedstrijd en aan de carrière van de levende legende.

Aan het einde van de match kreeg Agassi een staande ovatie van de 20 000 uitzinnige toeschouwers in het nokvolle Arthur Ashestadion.

In zijn 21 jaar durende carrière won Agassi zestig toernooien, waarvan acht Grand Slams. Hij is de enige speler in de geschiedenis die in staat was de vier Grand Slams en de olympische titel te winnen.

Dinsdag, voor zijn wedstrijd in de eerste ronde tegen de Roemeen Andreï Pavel, had hij een cortisone-spuit gekregen, en vrijdag, voor zijn overwinning tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis kreeg hij ook al een injectie tegen de rugpijn.

Becker komt in de volgende ronde uit tegen de winnaar van het duel tussen de Amerikaan Andy Roddick en de Spanjaard Fernando Verdasco.

Reacties van de spelers

Benjamin Becker (Dui/won tegen Amerikaan Andre Agassi): "Ik heb de indruk in een film te zijn. Hij was mijn jeugdidool, ik heb zijn hele carrière gevolgd. Hij is echt een uitzonderlijk iemand, een gentleman. Hij heeft zoveel gedaan voor het tennis. Voor mij was het een grote eer om tegen hem gespeeld te hebben. Ik wens hem het beste. Bedankt Andre."

Andre Agassi (VSt/verloor van Duitser Benjamin Becker): "Het scorebord toont aan dat ik verloren heb, maar het zegt niet wat ik allemaal heb gewonnen. Gedurende 21 jaar heb ik bij jullie inspiratie, loyauteit en hartelijkheid gevonden. Jullie hebben me toegelaten om op jullie schouders te rusten om mijn dromen te verwezenlijken, wat zonder jullie nooit zou zijn gelukt. Ik zal deze momenten voor de rest van mijn leven koesteren."

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud