Stad Brussel maakt na 'Winterpret' 'Plaats voor de Lente'

(belga) - De Brusselse schepen van Cultuur, Henri Simons, heeft maandag het startschot gegeven voor 'Plaats voor de Lente', een reeks culturele en sportieve activiteiten die de komende drie maanden in de hoofdstad zullen plaatsvinden.

Plaats voor de Lente maakt deel uit van vier evenementen van de stad die de seizoenen volgen. De andere zijn Winterpret, Brussel Bad in de zomer en Maïs in de herfst.

Bij Plaats voor de Lente ligt het accent duidelijker op cultuur. Tijdens de editie 2006 staan een reeks thematische wandelingen centraal langs minder bekende plaatsen in Brussel. Voorts komt ook straatcultuur aan bod met graffiti en basketbal, en staat in- en outdoorspektakel op het programma met onder meer muzikale komedie, een tangobal en vuurwerk.

De stad zal ook deelnemen aan het grote openingsfeest in en rond het vernieuwde Atomium tijdens het paasweekend van 15 en 16 april.

Plaats voor de Lente werd voor het eerst georganiseerd in 2003 in de vorm van een weekend straatkunst in een circustent op de Nieuwe Graanmarkt. In 2004 werd het een drie maanden durend evenement.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud