Stadsfestival Klinkers in Brugge

De Brugse binnenstad is vanaf morgen tot en met 12 augustus twee weken lang het decor voor een reeks openluchtconcerten. De Burg en andere middeleeuwse pleintjes doen voor het twaalfde jaar op rij dienst als pittoreske achtergrond voor het stadsfestival Klinkers.

(tijd) Ook op deze editie vullen kleurrijke gezelschappen van eigen bodem - The Internationals, Think Of One,? - exotische artiesten uit alle hoeken van de wereld aan.

Een van de concerten waar vol spanning naar uitgekeken wordt, is dat van het vermaarde blaasorkest van Boban I Marko Markovich (foto), dat internationaal doorbrak dankzij de films van Emir Kusturica. De Servische brassband stond al eens op een Klinkers-podium. Maar dit keer (5 augustus) gaat het gezelschap een muzikaal monsterverbond aan met de trompettist Roy Paci (bekend van Manu Chao) en de klezmerartiest Frank London.

De meeste concerten zijn gratis, behalve die op het binnenplein van het Grootseminarie. Daar vinden in de eerste helft van augustus vier intiemere en exclusieve optredens plaats. De door David Byrne ontdekte Peruaanse zangeres Susana Baca (2 augustus) geeft het startschot, gevolgd door de Mexicaanse chanteuse Lila Downs (3 augustus), de Portugese fado-zangeres Raquel Tavares (9 augustus) en het Spaanse flamencogezelschap rond Rafael Campallo (10 augustus).

Morgen trapt Klinkers feestelijk af met een dubbelconcert van The Internationals en Sharon Jones & The Dap Kings. Zondag staat er met Tamburi Del Vusevia een bijzonder Napolitaans collectief op de affiche. De acteur, muzikant en choreograaf Nando Citarella introduceert het publiek onder klinkend tamboerijngeroffel in het culturele erfgoed van Zuid-Italië. Op die manier zet Klinkers zijn ambitie in de verf: veeleer dan een reeks concerten een kijk op de wereld zijn.

TPe

Klinkers, nog tot 12 augustus op verschillende locaties in de Brugse binnenstad. Informatie en reservaties betaalconcerten: www.klinkers.brugge.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud