Advertentie
Advertentie

Stefan Everts wint Nationale Trofee voor Sportverdienste

(belga) - De jury van de Nationale Trofee voor Sportverdienste heeft de prijs op het Brusselse stadhuis toegekend aan de motorcrosser Stefan Everts. Everts wordt geëerd voor 'de uitzonderlijke prestaties die hij de voorbije jaren heeft neergezet'.

Stefan Everts volgt op de erelijst oud-voetballer Marc Wilmots op. De Nationale Trofee voor Sportverdienste kan slechts een keer in een sportcarrière gewonnen worden.

Erg lang moest de jury dit jaar niet bij elkaar zitten om tot een besluit te komen. "De resultaten spreken voor zich", vertelde gewezen olympisch delegatieleider Roger Van Meerbeeck in naam van de jury. Stefan Everts (Yamaha) veroverde dit jaar de wereldtitel in de MX GP-klasse. Het was al de zevende wereldtitel ooit voor de 30-jarige Everts die daarmee een absoluut record vestigde. Everts is ook de motorcrosser met het grootste aantal GP-overwinningen: 72. Hij slaagde er dit seizoen bovendien in om als eerste rijder ooit op een en dezelfde dag winnaar te worden in de drie categorieën.

Everts veroverde in 1991 op 18-jarige leeftijd zijn eerste wereldtitel in de 125cc-klasse. De daaropvolgende jaren rijgde hij de titels aan elkaar. Hij is de tweede piloot ooit die in alle categorieën wereldkampioen werd. De eerste die dat kon was Eric Geboers.

Everts werd de voorbije twee jaar telkens uitgeroepen tot Sportman van het Jaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud