Straatkinderen in Kinshasa slachtoffer van helse praktijken

Foto EPA ©EPA

Straatkinderen in Kinshasa worden vaak het slachtoffer van geweld of komen in de prostitutie terecht. Dat blijkt uit een onderzoek van de ngo Dokters van de Wereld (DVW), naar misbruik van en seksueel geweld tegen jonge meisjes die op straat leven in de Congolese hoofdstad.

(belga) - In 2008 boog de ngo zich over het lot van de (vooral) vrouwelijke straatkinderen. Tijdens een eerste studie werd aandacht besteed aan 67 meisjes. Daarna werd een tweede onderzoek gevoerd naar 200 meisjes en evenveel jongens.

De meisjes komen vanaf hun twaalfde in de prostitutie terecht en werken gemiddeld zes klanten per dag af. Maar voor ze daaraan toekomen, moeten ze eerst nog de "doop" doorstaan.

"Hun persoonlijke bezittingen worden afgenomen en ze ondergaan een collectieve aanranding, waarbij ze bovendien gedwongen worden drugs in te nemen", aldus DVW.

"Ook mishandelingen, zoals het toedienen van brandwonden met gesmolten plastic zakjes of het toebrengen van wonden met scheermesjes maken vaak deel uit van het ritueel", meldt de organisatie nog.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud